Runtime. A Virgo sztori

Runtime. A Virgo sztori

A nukleotid láncok és az informatika találkozása

2018. június 15. - Virgo Admin

A Virgo Systmesre az alapítás első pillanatától jellemző volt, hogy nagyon nyitottnak bizonyult még a legextrémebb feladatok vagy megkeresések irányába is. Az egyik különösen szokatlan ilyen eset egy állami közbeszerzéshez köthető, amelyet a Delta Csoport megnyert, és a Virgót kérte fel partnernek.

Konkrétan egy genetikus professzor munkájában kellett segédkezni, például nukleotid láncok vizsgálatát megoldani szoftveresen, informatikai alapú mintakereséseket végrehajtani, fehérjeláncokat azonosítani. Azaz csupa olyan dolgot csinálni, amihez korábban az égegyadta világon semmiféle köze nem volt a vállalatnak.

Az első megbeszélés első óráiban a virgósok csak kapkodták a fejüket, de teljesen belelkesedtek, és idővel tökéletesen beleszerelmesedtek a nukleotid láncokba. Végül sikerült kimódolni, hogy hogyan is lehet ezeket a munkafázisokat abba az informatikai világba átvinni, ahol ők jók. Annyira jól haladtak, hogy a professzor úr kitette az addig mellette dolgozó bioinformatikus brigád szűrét, mire a megbízó beijedt, hogy ezzel gyengülnek a pozíciói, és dobta a Virgót. Úgyhogy sajna ebből végül nem lett semmi, de ez is elég jól megmutatja azt, hogy milyen is volt a vállalat hozzáállása ezekhez a kihívásokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://virgo.blog.hu/api/trackback/id/tr2014017108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása