Runtime. A Virgo sztori

Runtime. A Virgo sztori

Tudakozók

2018. július 20. - Virgo Admin

A szoftverfejlesztői iparágra is igaz, hogy ha egyszer egy ötlet, megoldás bevált, akkor sokkal egyszerűbb az onnan szerzett tapasztalatokat hasznosítva egy hasonló projektbe belevágni, mint a semmiből felépíteni valami teljesen újat. A Virgo Systems például egy időben teljesen ráállt a tudakozó szolgáltatások fejlesztésére, azt követően, hogy a vállalat sikerrel abszolválta az Axelero-féle Online Tudakozó megalkotását.

Ezt hamarosan követte egy akkoriban újdonságnak számító SMS tudakozó, illetve a nagy dobás, az Arany Oldalak szoftverének elkészítése. Ez talán nem hangzik annyira izgalmasnak, mint mondjuk nukleotidláncokat átültetni az informatikába, de az az igazság, hogy egy ilyen jellegű alkalmazás fejlesztése korántsem pofonegyszerű. Ez egy tipikusan olyan szolgáltatás ugyanis, ahol a felhasználónak csak az tűnik fel, ha valami nem működik. Azaz, ha a program rossz ajánlatokat dobál fel, vagy ostoba módon pakolja a szeme elé a kérdésére felmerülő válaszokat, megoldásokat, úgyhogy a keresés optimalizálásra nagyon-nagyon oda kellett figyelni.

A Virgo tehát komoly nevet szerzett magának ezen a területen, és többek között ennek is köszönhette, hogy az Origo egyik csodafegyverét is rájuk bízták: a Szaklistát, amelynek az volt a célja, hogy Magyarország legteljesebb élő cégkereső szolgáltatásává váljon. Ide ingyenesen lehetett bekerülni, és számos előnyt kínált, például összekötötték a Magyar Telekom tudakozójával, azaz ha valaki ott keresett valamit, akkor jó eséllyel egy szaklistás céget dobott ki neki elsőre a rendszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://virgo.blog.hu/api/trackback/id/tr9514017122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása